WOB

WOB is de overkoepelende naam van de verschillende delen binnen het ontwerp- en timmerbedrijf dat in 2013 werd opgericht door Tim Vranken. Met een schrijnwerkersdiploma en een diploma meubelontwerp (VOMO, Mechelen) op zak, bundelde hij voornamelijk zijn eigen krachten.

Zo bestaat WOB uit WobWork, WorkPlaceWob en Wob’sDaysOutWobwork beslaat de collecties, ontsproten uit hart en ziel van Tim Vranken en is dus het ontwerpgedeelte van het bedrijf. WorkPlaceWob betreft de werkplaats waar er rustig op los getimmerd wordt aan meubels op vraag van de klant. Wob’sDaysOut handelt over de evenementen, expo’s, vitrines,… die Tim Vranken (in samenwerking met andere organisaties of ontwerpers) op poot zet.

Doorheen het hele bedrijf weerklinkt dezelfde beeldtaal. WOB presenteert handgemaakte meubels waarbij de puurheid van materiaal en de eerlijkheid van natuurlijke processen steeds voorop staan. Wat we zien, is een naakt spel van lijnen en vormen, zonder de minste franje.

Het oogmerk van WOB is tot de verfijning van een meubelstuk te komen zodat deze niets anders nodig heeft dan zichzelf om harmonie te scheppen.

Sparrestraat 81, 9000 Gent
+32 0498 36 29 29
info@wobwork.be
www.facebook.com/wobwork